keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

63.

Vastustin eilen. Kannatan tänään. Se on nyt puolueen linja.

6 kommenttia:

  1. Panee ajatukset laukkaamaan. Mikä se puolueen linja nyt sitten onkaan... Paljon puhutaan takinkääntäjistä. Jotkut oikeasti viisastuvat tai sitten uskovat viisastuvansa, heräävät ajattelemaan toisin ja vaihtavat leiriä.

    Mutta paljon on takinkääntäjissä myös laskelmoijia. Vihreä oksa on paremmin saavutettavissa, kun hyppää porukasta toiseen. Tai takinkääntäjä uskoo poliittisen kannan muuttamisesta saavansa taloudellista hyötyä.

    Muistan minäkin takavuosilta (takavuosikymmeniltä) tapauksia, jotka keplottelivat itsensä Arkadianmäelle valitsemalla poliittisen leirinsä erittäin laskelmoidusti. Niitä leirejä kun oli vara valita, vaikka ei olisi puoluettakaan vaihtanut.

    VastaaPoista
  2. Jos on tunteita, on nuorena radikaali. Jos on järkeä, on vanhana konservatiivi. Ei se Churchillin ajatus ihan noin mene, mutta kun en muista tarkkaan. Kertokaa te.

    Kyllähän kansanedustajien ja puolueiden kannat muuttuvat suhdanteiden mukaan. Se on selvä se.
    Eivät kaikkien.

    "Joka yleistää on hölmö" (Blake)

    Toisaalta asioita tulee valtavasti ja aina pitäisi olla kanta kuin apteekinhyllyltä. Enpä kadehdi kansanedustajia enkä julkkiksia. Ja sanonnoista poimitaan muutama sana kuvaamaan vaikeaa, monimutkaista asiaa.

    Samaa ihmistä voidaan pitää eri päivinä kommunistina, porvarina, natsina, edistyksellisenä, heterona, homona, naisena, miehenä, naisvihaajana, naisten rakastajana, miesvihaajana, kissana, koirana, kasvina, mäntynä, kuusena, edistyksellisenä, taantumuksellisena, silmänä, korvana, kuurona, sokeana, sokkona, Wilhelm Tellinä, tunteettomana, vastenmielisenä, miellyttävänä jne.

    On luvallista muuttua, tarkistaa kantaansa.

    Ei ole helppoa olla ihminen.
    Eipä ollenkaan.

    Mutta nastaa.
    ....................................
    Kosti

    VastaaPoista
  3. "Det är synd om människan" (Strindberg"
    -----------------------------------
    Lisää vielä: Kosti

    VastaaPoista
  4. se mikä käy Donnerille, ei käy suomenkieliselle.

    VastaaPoista
  5. Ei Churchillkään ollut kaikkitietävä.
    Nuorena on idealisti, uskoo vuorenvarmasti omiin ihanteisiin ja unelmiin. Se kuuluu nuoruuteen. Ei silti tarvitse iän myötä heretä konservatiiviksi. (Tuskin Kostillekaan niin on käynyt!)
    Eikä kaikkitietävä ole Heikkiseen Saarakaan. Onneksi.

    VastaaPoista
  6. Donnerille annetaan kai anteeksi enemmän. Hän kun on Donner ja kirjailija, siis taiteilija. Ja älykkö.
    En minä kyllä äänestäisi Donneria eduskuntaan. Kuului sitten mihin puolueeseen tahansa. Vaikka onkin hyvä tyyppi sinänsä. Mutta maailman huonoin näyttelijä.

    Saara, tunnen minä yhden tyypin, joka oli nuorena kokoomuslainen ja hyvinkin oikeistolainen ja tänään pikemminkin vasemmistolainen radikaali. Ikätoverini.

    Joo. En minäkään konservatiiviksi ole muuttunut. Luojan kiitos. Mutta jokin roti pitää olla kaikessa. Jos on hyvä syy, hyppään vieläkin barrikaadeille ja lähden marssimaan. Vaikkapa kaikenlaisen tasa-arvon puolesta. Ihmisten pitää saada puhua omaa äidinkieltään. Tiibetiläisille, kurdeille ja palestiinalaisille oma valtio. Naapurisi on luultavasti parempi ihminen kuin sinä. Ainakin jos on ihonväriltään musta.

    Tein juuri 1 h 25 min. sauvakävelylenkin. Lenkin aikana asiat loksuilevat kohdilleen ja maailmasta tulee hyvä. Ihmiset hymyilevät.Jopa koirat tuntuvat sympaattisilta. Aurinko armas.
    -----------------------------------
    Kosti

    VastaaPoista