maanantai 3. kesäkuuta 2013

47.

Lapsi heittää leivänmuruja sorsalle. Kohta kaislikosta ilmestyy kymmenen lisää. Siksi rikas ei auta köyhää.

4 kommenttia:

  1. Hyvä havainto.
    Niinkuin banaanikärpästen ja rottien avulla on voitu todistaa oikeaksi ihmisten käyttäytymistä, tässä sorsien avulla. Tai analogian lopputulema on väite. Kyllähän monet rikkaat tekevät hyväntekeväisyyttä. Mutta jos verotkin pyritään viemään veroparatiiseihin, niin apu köyhille on pieni. Noin yleisesti ottaen köyhillä on ennakkoluuloja ja pelkoja rikkaita kohtaan ja rikkailla köyhiä kohtaan.
    Lause panee ajattelemaan. Hyvä.
    Kosti

    VastaaPoista
  2. Heh, houkutuslintu! Joskus tulee mieleen, että kun öky rikas harjoittaa jonkin asteen hyväntekeväisyyttä, hän tekee sen enemmän oman imagonsa kasvattamiseksi kuin köyhien auttamiseksi. En silti väitä, että kaikilla olisi ketunhäntä kainalossa.
    Tiesihän jo "vanha kansa", että köyhä antaa vähästään, rikas ei paljostaankaan.

    VastaaPoista
  3. Eiran rikas antaa köyhälle vapauden kieleen, kohta tulee lisää iloisia pyytäjiä.

    VastaaPoista
  4. Yhdysvalloissa joku voitti Powerball-loton päävoiton 590 milj. dollaria (459 milj. euroa). Ei ole vielä lunastanut voittoa. 10 000 asukkaan pikkukaupungissa. Niin pienessä kaupungissa ei voittaja jäisi huomaamatta ja mitä siitä seuraisi?

    Saaran vanhan kansan sanonnasta (Köyhä antaa vähästään) tuli mieleen...Oletteko katsonut Jimiltä Leijonan luolaa (engl. Dragons deit: sehän kyllä viittaa lohikäärmeeseen)? Siellä suursijoittajat sijoittavat yrittäjien tuotteisiin ja yrityksiin. Ohjelma kävisi liikemaailman kurssista. Tiukin sijoittaja, Kevin O`Leary sanoo tulijalle helposti, että murhasit juuri rahaa tai rikoit kapitalismin lakeja vastaan. Siellä on inhimillisimpiäkin sijoittajia kuten Brett Wilson jne. Tärkeätä on yrityksen arvioitu arvo ja voittosuunnitelma. Se on ihan ymmärrettävää, kun ollaan liikemaailmassa. Mutta joidenkin ilmeistä näkee, miten ahneessa ja rahakeskeisessä maailmassa me olemme. Monasti minäkin sanon, että raha ei ratkaise kaikkea tai että raha ei tee onnelliseksi. Lisäisin: Raha ei tee onnelliseksi, mutta jollei sitä ollenkaan ole, kyllä on levoton ja onneton. Minä nimittäin tiedän senkin, kun ei ole ollenkaan rahaa.

    Ajatteli: Kosti

    VastaaPoista