sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

46.

Mitali on halpa tapa palkita.

4 kommenttia:

  1. Sitäkin paitsi suomalaisia on helppo johtaa rintapielessä kannettavia peltiläpysköitä myöntämällä.

    VastaaPoista
  2. Joka maassa palkitaan mitaleilla, eniten Neuvosto-Venäjällä.
    Mitaleita on moniin tarkoituksiin. Kaikissa maissa.

    Joka valtion kunnianhimoinen urheilija harjoittelee päämääränään arvokisamitali.

    Minä sain nuorempana osallistujamitalin juoksemistani puolimaratoneista ja hölkkäjuoksuista. Ja lapsena palkintoja hiihtokilpailuista. Se tuntui hyvältä.

    Useimmat nauttivat saamastaan elämäntyön palkitsemisesta.

    Tunnearvo on suuurempi kuin mitalin rahassa mitattu arvo. Tunnearvon myötä rahallinenkin arvo nousee. Moni varmaan haluaisi itselleen Cassius Clayn (myöhemmin Mohammad Ali) Rooman olympiakisoissa 1960 Tiberiin heittämän kultamitalin.

    "Mitali on halpa tapa palkita". Lauseeseen sisältyy kritiikkiä ja sellainen sävy että lopulta saisi palkinnon piinatusta, kärsitystä elämästä ja työstä.
    "Jokainen ihminen on laulun arvoinen". Jos elämä on kärsimystä, mitali on katkera ja laiha lohtu. Jos elämä on lahja, mitali tuo vielä lisäarvoa.

    Tuumailee sunnuntaina: Kosti

    VastaaPoista
  3. PS! Piinkovan penkkiurheilijan muisti tekee tepposia.
    Cassius Clay iloitsi toki Rooman olympiakisoissa saamastaan kultamitalista. Kotiin Louisvilleen palattuaan häntä ei päästetty valkoisille tarkoitettuun baariin. Tästä rotuerottelusta vihastuneena hän heitti mitalinsa jokeen, siis Louisvillessä Yhdysvalloissa. Myöhemminhän hän ei lähtenyt Vietnamin sotaan. Cassius, myöhemmin Mohammad Ali, on yksi idoleistani. Tosin hän kohteli Joe Fraisieria, lajin hienoa gentlemannia, aivan törkeästi ja epäurheilijamaisesti.
    Korjasi: Kosti

    VastaaPoista
  4. Korjaus 2:
    Pitää olla Joe Frazier.
    K.

    VastaaPoista