maanantai 13. toukokuuta 2013

26.

Mitä muuta toisinajattelu on kuin Pyrrhoksen voitto.

11 kommenttia:

  1. Totuuden, kunnian ja moraalin tähden. Rehellisyyden ja omantunnon tähden. Rohkeudella. Nuoruuden tähden. Jotta olisi munaa. Jotta olisi säpinää. Nyt riittää.Toista mieltä toisinajattelun itsensä vuoksi.
    Noidenkin tähden sitä on toista mieltä.
    Seuraukset voivat olla kuolemaksi. "Vielä yksi tällainen voitto, niin olen hukassa" (Pyrrhos voitettuaan roomalaiset Heraclean taistelussa vuonna 279 eaa).
    Lassin mietelmässä on ideaa.
    Hyvin alkaa viikko.
    Kosti

    VastaaPoista
  2. Vain jos se tähtää ihmisyyden voittoon; sen estämiseen että yksilöä pidetään nappulana, kuten savolaista vedätetään ns.parempikielisten peleissä.

    VastaaPoista
  3. Jokainen nappula uhrataan kuninkaan (tai demokratian,diktatuurin,uskonnon jne.)tähden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus demokratian ja diktatuurin välistä jää pilkku pois. Demokratian diktatuurin...

      Poista
    2. Demokratian diktatuuri...hyvä sanapari. Mutta mikä sitten olisi parempi järjestelmä kuin demokratia? Eilen telkkarissa romanikerjäläinen todisti, kuinka Pyreneitten neron Ceausescun aikana sentään oli töitä ja leipää ja luukut auki (mikä on vaikea kyllä uskoa kun lukee Herta Müllerin teoksia). Valistunut itsevaltius? Mensan jäsenten hallitsema dikatuuri? Kauniilla tavalla tasaisesti köyhien hallitsema valtakunta? Valistuneen (valaistuneen) ja kansan suhteellisesti laskettu valtio jne.?
      Kosti

      Poista
    3. Korjaan: Ceausescua kutsuttiin tietenkin Karpaattien neroksi.
      Kosti

      Poista
  4. Saara, toki, ja joskus taas demokratia on diktatuurin piste tai kolme pistettä...

    VastaaPoista
  5. Näissä löytyy: nyky-Italiassa torpataan hallituksesta ensin ne jotka väittävät tuolla pilven reunalla istuvan jonkun veikon, jolla on ihmisjärkeä parempaa tietoa ihmisten olosuhteiden järjestämisestä; Suomessa hallitukseen otetaan vain, jos tuon veikon olemassaoloa ei epäile.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamunen, tuskinpa Arhinmäki, Ville Niinistö ja Hautala niin kovin "uskovaisia" ovat ja niin vain otettiin hallitukseen...
      Kosti

      Poista
    2. Suomessa jumalalla on paikallinen nimi, eikä sen olemassaoloa opetusministeriön korkean virkamiehen poika Paavo ole epäillyt, koska on tullut kutsutuksi ministeriksi samaan ministeriöön.

      Poista
  6. Kuitenkin: eläköön ihmisten ristiriitaisuus!

    VastaaPoista