keskiviikko 22. toukokuuta 2013

35.

Ajatus hukkui. Syvin osanottoni.

10 kommenttia:

  1. Ylösnousemus on taattu.

    VastaaPoista
  2. "Viulun vaikeneminen on väliaikaista", kirjoittaa Penttí Saaritsa.
    Ja tässähän ei ole kysymys edes vaikenemisesta, koskapa on kirjoitettu mielenkiintoinen lause.
    Sanataiteessa voi ylittää ainesluokkia, rikkoa rajoja. Oikeastaan tuntuisi melko mahdottomalta, että abstrakti asia "ajatus" hukkuu ja että sille voi esittää "syvimmän osanoton". Lopputuloksena on hauska ajatuskuvio, joka kirvoittaa hymyn häiveen (ainakin minun suupieliini). Hauska ajatus. En ollenkaan nimittäin ajattele, että tämä olisi jokin tauko, saatikka vaikeneminen. Tämä on sanataiteellinen ajatusleikki. Jännä ja hauska.
    Hyvin alkaa tämäkin päivä.
    Kosti

    VastaaPoista
  3. Ajatusta voi toki yrittää hukuttaa ennen syntymäänsä, esim. Neuvosto - virossa pakkovenäjää opettamalla.

    VastaaPoista
  4. Yksi ajatus hukkuu, toinen karkaa ja kolmas syntyy keskosena. Hukkumiskuolemia tapahtuu paljon silloin, kun on ulkona ilman muistiinpanovälineitä. Jos esim. syntyessään elinkelpoinen aforisminpoikanen hukkuu, eikä sitä saada pelastetuksi, on surunvalittelu kohdallaan. Lassin lause on hauska!

    VastaaPoista
  5. Saara, kännykän tekstariluonnos korvaa paperin hätätilanteessa.

    VastaaPoista
  6. Ajatus on kuin ongenkoho; jos se nousee, jotakin on syntymässä. Joillekin isä ei anna edes onkea.

    VastaaPoista
  7. Lassin mainitsema kännykän tekstariluonnos on hyvä.
    Markku Envall neuvoo kirjassaan Miten kirjoittaa aforismeja muistikeinoja. Esim. avainsana, koodi alkukirjaimista jne. Itse kukin voi kehitellä omia muistisääntöjään. Itse olen pitänyt mielessäni kokonaisia runoja. Tai ainakin yrittänyt. Valtaosan olen muistanutkin.
    Miksen sitten muista uniani? Tai muidstan niin vähän aikaa. Tai muistan osan unista. Suurin osa unista pitäisi kirjoittaa heti.
    Kosti

    VastaaPoista
  8. Moni on tottunut lätkimään tarralappuja jääkaapin oveen, mutta ostoslistan voi tehdä myös suoraan uuteen älykännykkään, ilman että tarvii irrottaa sitä kaapin ovesta mukaansa, vaan voi katsoa kännykästä kaupassa.

    Sitä voi soveltaa myös muistelujen tallentamiseen varsinkin, kun voi napata kännykällä kuvan, vaikkapa aitan nurkasta joka herätti aforismin mielessä.

    VastaaPoista